- 250 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 130 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας μπράντι
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 350 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα αλεσμένα)
- 150 γρ. ανθότυρο λιωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα από μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζετε σε κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη, το μπράντι, το λεμόνι ώσπου να αρχίσει να βράζει το μείγμα, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνετε το μείγμα λίγο να κρυώσει.
2. Χτυπάτε σε μπολ το ελαιόλαδο με τα αυγά, προσθέτετε το αλεύρι, τα φιστίκια, το ανθότυρο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το μπέικιν-πάουντερ.
3. Προσθέτετε το μείγμα με το μέλι στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά για να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
4. Ρίχνετε το μείγμα σε φόρμα κέικ αλειμμένη με ελαιόλαδο και αλευρωμένη. Ψήνετε 45 με 50 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
5. Βγάζετε αμέσως το κέικ από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα πριν κρυώσει.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια