ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ με ΦΑΚΕΣ


🍵 4 μερίδες


ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 200 γρ. φακές
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 6 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα
  • 200 γρ. λουκάνικο πικάντικο κομμένο σε στρογγυλές φέτες
  • 1/2 φλιτΖάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε κατσαρόλα τις φακές, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τις αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι και τα 3 φλιτζάνια νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

2. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα σε πυράντοχο σκεύος. Προσθέτετε τα λουκάνικα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και τα ψήνετε 30 με 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια