Υλικά Συνταγής
- 500 γρ. Σπαγγετίνη Ν.10
- 400 γρ. ψιλοκομμένο τοματάκι
- 1/2 ποτηράκι κρασί
- 3 μικρούς αστακούς ή 2 μέτριους
- 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε τους αστακούς σε αλατισμένο νερό (θα πρέπει να τους καλύπτει). Βγάζουμε έναν από τους αστακούς στα 3 λεπτά, ενώ τους άλλους τους αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά και κρατάμε το ζουμί.
2. Σωτάρουμε στο λάδι το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την τομάτα, και, σε 2 λεπτά το κρασί.
3. Σε 5 λεπτά προσθέτουμε 1 φλυτζάνι από το ζουμί του αστακού και συνεχίζουμε το βράσιμο. Αφήνουμε να βράσει άλλα 10 λεπτά.
4. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τον λίγο βρασμένο αστακό και τον κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τον ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν άλλα 5-6 λεπτά. Τους άλλους αστακούς τους κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας οριζόντια.
5. Βράζουμε τα ζυμαρικά μέσα στο ζουμί του αστακού (αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό). Σουρώνουμε και βουτυρώνουμε.
6. Βάζουμε τα μακαρόνια σε βαθύ σκεύος και τα περιχύνουμε με τα 3/4 της σάλτσας. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε την πιατέλα με τον αστακό μαζί με το κέλυφος.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια