ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ με ΛΑΧΑΝΙΚΑ


🍵 6 μερίδες


ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 600 γρ. μπακαλιάρος παστός φιλέτο
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • Αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε από την προηγούμενη τον μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει σε λεκάνη με κρύο νερό. Αλλάζετε το νερό τακτικά.

2. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον τηγανίζετε με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου. Τον αφήνετε κατά μέρος.

3. Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σωτάρετε σε ρηχή κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Μαδάτε τα λαχανάκια Βρξελλών και τα ζεματάτε σε κατσαρόλα με λίγο νερό. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα πράσα μαζί με 3-4 κουταλιές νερό. Βάζετε στην καστσαρόλα και τα κομμμάτια μπακαλιάρου να ζεσταθούν. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεστε αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε αμέσως.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια