🍵 8-10 μερίδες
ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε 2 κουταλιές μπράντι
- 3 φακελάκια βανίλια
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροτριμμένο
- 2 1/2 φλιτζάνια σταφίδες
- 3 φλιτζάνια κολοκυθάκια τριμμένα
Για το γλάσο:
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε σε μπολ μισή ώρα περίπου το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη σόδα διαλυμένη στο μπράντι και τη βανίλια για να αφρατέψει το μίγμα.
2. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την καρυδόψιχα.
3. Προσθέτετε σταδιακά το παραπάνω μίγμα σε μπολ με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
4. Προσθέτετε στο τέλος τις σταφίδες και τα κολοκυθάκια, ανακατεύετε.
5. Ρίχνετε το μίγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνετε για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου σε φούρνο προ θερμασμένο στους 200 βαθμούς.
6. Χτυπάτε σε μπολ όλα τα υλικά για το γλάσο. Όταν το κέικ είναι σε θερμοκρασία δωματίου το περιχύνετε με το γλάσο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια