- 6 αυγά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ροδάκινο (κονσέρβα) ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν μους.
2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο, το μπέϊκιν πάουντερ, το αλεύρι, το καρύδι, το ροδάκινο, το σουσάμι και το γάλα, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε για λίγα λεπτά ακόμη.
3. Αλείφετε με λάδι τη φόρμα του κέϊκ, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα, ως τη μέση της φόρμας.
4. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά από το κάτω μέρος και 15 λεπτά πάνω-κάτω.
5. Ξεφορμάρετε και το σερβίρετε κρύο ή ζεστό.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια