ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 6 αυγά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανελλογαρύφαλλο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- Ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε στο μίξερ ή με το σύρμα, τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν μους.
2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τη σταφίδα, το κανελλογαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε για λίγα λεπτά ακόμη.
3. Αλείφετε με λάδι τη φόρμα του κέικ, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα, ως τη μέση της φόρμας.
4. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά από το κάτω μέρος και 15 λεπτά πάνω-κάτω.
5. Ξεφορμάρετε και το σερβίρετε κρύο ή ζεστό.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια