🍵 4 μερίδες ⏰ 15 λεπτά μαγείρεμα
ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 500 γραμ. Φιογκάκι
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 100 γραμ. Σολομό κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 κύβο ζωμού
- 300 γραμ. Κρέμα γάλακτος
- 1 κόκκινη, ξερή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αφού βάλουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο.
2. Προσθέτουμε την πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί.
3. Χαμηλώσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον κύβο και σε 2-3 λεπτά το σολομό και τον μισό μαϊντανό.
4. Αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Απομακρύνουμε από τη φωτιά μόλις πάρει την πρώτη ελαφριά βράση.
5. Αφού βράσουν τα ζυμαρικά και τα σουρώσουμε, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια