Κέικ με καρύδια και πορτοκάλια



 🍵 6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ Συνταγής

Για τα πορτοκάλια:

  • 2 πορτοκάλια αφράτα, κομμένα σε φέτες κυδωνάτες
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

Για το κέικ:

  • 5 αυγά
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • Το χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 κουταλιές μπράντι
  • 3 φλιτζάνια καρυδόψιχα
  • 2 1/2 κουταλάκια κανέλλα
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζετε τα πορτοκάλια. Τα βράζετε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, με τη ζάχαρη ώσπου να μαλακώσει η φλούδα τους και να πήξει το σιρόπι. 

2. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να στραγγίξουν.

3. Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.

4. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε σταδιακά στο μπολ με τα αυγά.

5. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα διαλυμένη στο μπράντι, την καρυδόψιχα και τα μπαχαρικά.

6. Ρίχνετε το χυλό σε φόρμα αλειμμένη με βούτυρο και αλευρωμένη. 

7. Βάζετε επάνω τις φέτες πορτοκαλιού και ψήνετε το κέικ για μία ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια