- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανές
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- Για το σιρόπι:
- 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1 φλούδα κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζετε το λάδι μαζί με το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει.
2. Προσθέτετε τις σταφίδες, το γιαούρτι, το καρύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε για λίγα λεπτά.
3. Στη συνέχεια βγάζετε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το σιρόπι, όχι πολύ ζεστό και ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα.
4. Το ξαναβάζετε για 5 λεπτά της ώρας στη φωτιά να βράσει και μετά το αδειάζετε σε φόρμες.
5. Αφήνετε για λίγο στις φόρμες μέχρι να στερεοποιηθεί, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με λίγη σκόνη κανέλας.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια