ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με ΛΑΧΑΝΙΚΑ



🍵 6 μερίδες


 ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 6 αντίβ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 12 φέτες μπέικον
  • 1 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό με το δέρμα
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια κομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες
  • 1/2 κυταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 1. Καθαρίζετε τις αντίβ από τα εξωτερικά χαλασμένα φύλλα. Τις βάζετε σε κατσαρόλα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζάνι νερό και τις βράζετε για 20 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν. Τις κόβετε στη μέση και τις τυλίγετε με τις φέτες μπέικον.

2. Βάζετε σε κατσαρόλα το χοιρινό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (εκτός από μία κουταλιά) και το σοτάρετε. Όταν το κρέας πάρει χρώμα, προσθέτετε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρετε και αυτά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει 30 λεπτά. 

3. Σοτάρετε τα μανιτάρια σε άλλη κατσαρόλα με την κουταλιά ελαιόλαδο που κρατήσατε και τα αφήνετε παραδίπλα.

4. Μεταφέρετε το κρέας και τα λαχανικά σε πυράντοχο σκεύος και τα βάζετε 15 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180-200 βαθμούς. Προσθέτετε τα τυλιγμένα σε μπέικον αντίβαρο, τα μιντάρια, ρίχνετε 1 φλιτζανάκι νερό και τα αφήνετε να ψηθούν 15 λεπτά περίπου. Σερβίρετε αμέσως.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια