🍵 6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 200 γραμ. φακές
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 300 γραμ. πατάτες μικρές καθαρισμένες
- 1 ντομάτα μεγάλη ξεφλουδισμένης και ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα κόβετε σε ροδέλες.
2. Βάζετε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια.
3. Όταν μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια ρίχνετε τις φακές και τις αφήνετε να σοταρισθούν σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά περίπου.
4. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, 1 1/2 φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να βράσουν 1/2 ώρα.
5. Στο μεταξύ, σοτάρετε σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα καλαμαράκια με τα πλοκάμια τους, τις πατατούλες, τη ντομάτα, το μαϊντανό και τον άνηθο και σβήνετε με το κρασί. Σιγοβράζετε το μίγμα 1/2 ώρα.
6. Βάζετε τα καλαμαράκια και τις φακές σε πυράντοχο σκεύος και τα ψήνετε 1/2 ώρα σε φούρνο προ θερμασμένο στους 200 βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια