ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1 κουτί Κανελλόνια
- 1 1/2 κουταλιά λάδι
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
- 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
- 1 μικρό κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 πακετάκι μπέικον
- 3 φλιτζάνια μπεσαμέλ
- 3 φλιτζάνια διάφορα τυριά τριμμένα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
- 100 γραμ. Κρέμα γάλακτος
- 1/2 ποτήρια γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σωτάρουμε στο λάδι τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μπέικον και, τελευταία, τα μανιτάρια.
2. Βγάζουμε από τη φωτιά και, μόλις μισοκρυώσει, προσθέτουμε το αυγό, τα τυριά, 1 φλιτζάνι μπεσαμέλ και τη ρίγανη. Γεμίζουμε τα κανελλόνια με αυτή τη γέμιση.
3. Αραιώνουμε με γάλα τα άλλα δύο φλιτζάνια μπεσαμέλ, μέχρι να γίνουν σαν αραιή σούπα. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ένα φλιτζάνι μπεσαμέλ και στρώνουμε τα κανελόνια σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο. Φροντίζουμε να μην υπάρχουν κενά.
4 Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και προσέχουμε να καλύπτονται σχεδόν τελείως τα κανελόνια, αλλιώς προσθέτουμε γάλα.
5. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και, πάνω, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με τυρί και προσέχουμε τα κανελόνια να είναι τελείως καλυμμένα.
6. Σκεπάζουμε το ταψί καλά (σχεδόν αεροστεγώς) με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
7. Σβήνουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη το ταψί μέσα στο φούρνο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια