ΚΑΡΟΤ ΚΕΪΚ με ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



 ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 6 αυγά
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο καρότο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λικέρ Grand Marnier
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε στο μίξερ ή με το σύρμα, τη ζάχαρη και τα αυγά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν μους.

2. Προσθέτετε το λάδι λίγο-λίγο, το μπέικιν-πάουντερ, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το καρότο και το λικέρ, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε για λίγα λεπτά ακόμη.

3. Αλείφετε με λάδι τη φόρμα του κέικ, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα ως τη μέση της φόρμας.

4. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά από το κάτω μέρος και 15 λεπτά πάνω-κάτω.

5. Ξεφορμάρεστε και το σερβίρετε κρύο ή ζεστό.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια