- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη (για ζύμη)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 2 βανίλιες
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 12 φλιτζάνι τσαγιού φουντούκια τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ροδόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε στο μπλέντερ ή με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη.
2. Προσθέτετε του κρόκους των αυγών και χτυπάτε για 10 λεπτά της ώρας, περίπου.
3. Στη συνέχεια, ρίχνετε το λάδι, το αλεύρι, το κονιάκ, τη σόδα, τη βανίλια και το φουντούκι, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.
4. Αφήνετε να ξεκουραστεί λίγο η ζύμη και πλάθετε σε στενόμακρα ή στρογγυλά κομμάτια. Τα βάζετε μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί.
5. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτά της ώρας.
6. Αφού ψηθούν, τα αποσύρετε από το φούρνο, τα ραντίζετε με ροδόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια