ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1 κιλό κουνουπίδι
- 1 μεγάλο κουτί Μπύρας
- 1/2 φλιτζάνι τυριά τριμμένα (κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα)
- Αλεύρι όσο πάρει
Για τη σκορδαλιά:
- 300 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 200 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ξύδι
- Το χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβετε το κοτσάνι από το κουνουπίδι και το χωρίζετε σε μπουκετάκια. Το ζεματάτε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το αφήνετε να στραγγίξει.
2. Ρίχνετε σε μπολ τη μπύρα, τα τυριά και ενώ χτυπάτε το μίγμα, ρίχνετε το αλεύρι ώσπου να γίνει ένας πηχτός χυλός.
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά φριτέζα. Βουτάτε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι στο χυλό και τα τηγανίζετε ώσπου να πάρουν χρώμα.
4. Για τη σκορδαλιά βάζετε σε μπολ τις πατάτες, το σκόρδο και την καρυδόψιχα. Ρίχνετε σε ροή το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ξύδι και το χυμό λεμονιού χτυπώντας το μίγμα συνέχεια, ώσπου να απορροφηθεί όλο το ελαιόλαδο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια