🍵 4 μερίδες ⏰ 20 λεπτά μαγείρεμα
ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 500 γραμ. Μακαρόνια Νο.6
- 4 φρέσκα πράσα κομμένα σε φετούλες
- 1 ποτήρι νερό
- 2/3 ποτηριού νερού κρασί λευκό ξηρό
- 1/2 κύβο ζωμού κρέατος
- 2 κουταλιές γλυκού τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
- 300 γραμ. Κρέμα γάλακτος
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (πράσινα) ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Τυρί τριμμένο
- 1 κουταλιά γλυκού κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τον κύβο και το κρασί και σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το βούτυρο, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το κορν φλάουρ, αφού πρώτα τα διαλύσουμε σε 1/3 του φλιτζανιού του καφέ νερό. Αφήνουμε να βράσει 5 με 6 λεπτά.
4. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
5. Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε με 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια