- 6 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κανελλογαρίφαλο κοπανισμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι για τη γέμιση
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι για πασπάλισμα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βερμούδες
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- Χυμό ενός πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
- 2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1 μασούρι κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε στο μίξερ ή με το σύρμα, τη ζάχαρη με το λάδι για 5 λεπτά περίπου.
2. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κανελλογαρύφαλλο, το βερμούδες και το αλεύρι.
3. Ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή.
4. Στη συνέχεια, πλάθετε μακρόστενα μικρά κομμάτια, εσωκλείοντας 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι (Εάν θέλετε ανακατεύετε το σουσάμι για τη γέμιση με μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά κανελλογαρύφαλλο).
5. Συνεχίζετε, μέχρι να τελειώσει η ζύμη και το σουσάμι.
6. Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με λίγο λάδι και στρώνετε τα μελομακάρονα με σειρά.
7. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά της ώρας.
8. Ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: Βράζετε πρώτα το νερό με τη ζάχαρη. Μετά προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να βράσουν για 15-20 λεπτά.
9. Στη συνέχεια, αφού τα βγάλετε από το φούρνο, τα βουτάτε στο σιρόπι για 1 λεπτό και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
10. Τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια