ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 6 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας γάλα
- Αλάτι - Πιπέρι
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη (ή βούτυρο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε τα αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους και τα ενώνετε.
2. Προσθέτετε το γάλα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Λιώνετε τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) και όταν κάψει, ρίχνετε το μίγμα με τα αυγά.
4. Ψήνετε την ομελέτα, χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα πού και πού για να ξεκολλάνε την ομελέτα, αν κάπου πιάσει. Όπου τα αυγά είναι ακόμη σε ρευστή μορφή, γέρνοντας λίγο το τηγάνι, προσπαθήστε να κυλήσουν προς τα άκρα. Κουνήστε το τηγάνι κατά διαστήματα, ώστε να νιώθετε ότι η ομελέτα γλιστράει και δεν κολλάει.
4. Όταν ψηθεί από την κάτω μεριά και στην πάνω είναι μαλακή, διπλώστε την στα δύο και γέρνοντας το τηγάνι, αφήστε την να πέσει στην πιατέλα του σερβιρίσματος.
0 Σχόλια