- 6 αυγά
- 4 κουταλιές σούπας γάλα
- 5 κουταλιές σούπας μαργαρίνη (ή βούτυρο)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού έτοιμος μαγειρεμένος κιμάς σάλτσα
- Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάζετε τον κιμά όπως για τα μακαρόνια, αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει αυτόν που σας περίσσεψε. Δηλαδή: τον σοτάρετε καλά με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και 1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη (ή βούτυρο). Του προσθέτετε λίγη ντομάτα και μισό φλιτζάνι νερό, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο μοσχοκάρυδο ή κανέλα. Τον βράζετε μέχρι να πιεί το ζουμί του.
2. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο ή τη μαργαρίνη στο τηγάνι, χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Ψήνετε την ομελέτα σε σιγανή φωτιά.
4. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, στρώνετε στη μισή επιφάνεια τον κιμά, την διπλώνετε στα δύο και την σερβίρετε σε πιατέλα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια