- 6 αυγά
- 250 γραμ. μαργαρίνη
- 4-5 πατάτες μέτριες
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- μερικές ελιές
- Αλάτι - Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες.
2. Λιώνετε τα 2/3 από τη μαργαρίνη και τις σοτάρετε ελαφρά.
3. Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα οι πατάτες, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνετε μέχρι να ξανθήνει, προσθέτοντας λίγο αλάτι.
4. Τα αδειάζετε σε σουρωτήρι για να φύγει το περιττό λίπος.
5. Χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
6. Τα ρίχνετε όλα μαζί σε τηγάνι, όπου έχετε λιώσει την υπόλοιπη μαργαρίνη.
7. Ψήνετε την ομελέτα για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Για να την γυρίσετε, την αναποδογυρίζετε σε έναν δίσκο και την αφήνετε να γλιστρήσει πάλι στο τηγάνι, φέρνοντας την άλλη επιφάνεια στον πάτο του τηγανιού.
8. Την σερβίρετε γαρνιρισμένη με πατατάκια τηγανητά και ελιές κομμένες σε φετούλες.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια