ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 250 γραμμάρια μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι νερού γάλα.
- Ψωμί της προηγούμενης μέρας (6 φέτες λεπτές)
- 6 φέτες ζαμπόν
- Αλάτι - Πιπέρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα.
2. Αλείφετε με μαργαρίνη 6 μικρές φορμίτσες (για ταρτελέτες) και ρίχνετε μέσα τα χτυπημένα αυγά, μοιράζοντάς τα ισομερώς σε κάθε φορμίτσα.
3. Ψήνετε σε μπαιν-μαρί μέσα σε φούρνο, στους 200 βαθμούς, μέχρι να πήξει το μίγμα.
4. Στο μεταξύ, κόβετε σε 6 ροδέλες τις φέτες του ψωμιού (από την ψίχα) στο μέγεθος του ανοίγματος της φορμίτσας και τις σοτάρετε σε σιγανή φωτιά με τη μαργαρίνη (κρουτόν).
5. Κόβετε επίσης σε 6 ροδέλες τις φέτες του ζαμπόν και τις βάζετε επάνω στα κρουτόν.
6. Ξεφορμάρετε επάνω τις ομελέτες.
7. Σερβίρετε γαρνιρισμένο με τούφες μαϊντανό και με ψιλοκομμένο ζαμπόν που θα σας περισσέψει από τις ροδέλες.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια