ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΕ

                                                          


🍵 4 μερίδες    ⏰ 25 λεπτά μαγείρεμα


ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Πέννες Ριγέ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο τοματάκι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • Τριμμένο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σωτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Προσθέτουμε τα τοματάκια, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, την πιπερίτσα και λίγο αργότερα το βασιλικό.

2. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένα, επίσης 25 λεπτά.

3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε.

4. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια