Πεσκανδρίτσα με πράσα



 🍵 6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πράσα κομμένα
  • 1/2 κιλό σέλινο κομμένο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 γραμ. ντοματάκια κονσέρβα
  • 800 γραμ. πεσκανδρίτσα κομμένη σε κομμάτια
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, τα πράσα, το σέλινο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά. 

2. Όταν μαραθούν, ρίχνετε τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα ντοματάκια και τα αφήνετε στη φωτιά 10 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε 1 1/2 φλιτζάνι νερό. Σιγοβράσουν 1/2 ώρα όλα μαζί.

3. Βάζετε το ψάρι σε τηγάνι σε αντικολλητική επένδυση που το έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Το αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πιείτε τα υγρά του και να ροδίσει. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού.

4. Μεταφέρετε το ψάρι στην κατσαρόλα με τα πράσα. Βράζουν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά 20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια