ΥΛΙΚΑ Συνταγής
Για τη ζύμη:
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 8 με 10 κουταλιές νερό
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κρόκο αυγού ελαφρά χτυπημένο με 1/2 φλιτζανάκι νερό
Για τη γέμιση:
- 700 γραμ. μπρόκολο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό ανθότυρο χοντροκομμένο
- 300 γραμ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
- 200 γραμ. φέτα χοντροκομμένη
- 200 γραμ. χαλούμι χοντροτριμμένο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Κοσκινίζετε το αλεύρι και το αλάτι σε μπολ.
2. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το νερό με το ελαιόλαδο.
3. Κάνετε μια λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνετε τον κρόκο μαζί με το μίγμα του ελαιόλαδου και αρχίζετε να παίρνετε λίγο - λίγο από τις άκρες το αλεύρι μέχρι να αναμειχθεί όλο το μίγμα καλά.
4. Ζυμώνετε τη ζύμη ώσπου να γίνει απαλή και γυαλιστερή. Κόβετε το 1/3 περίπου της ζύμης και την αφήνετε κατά μέρος.
5. Το υπόλοιπο το ανοίγετε σε φύλλο λεπτό και το στρώνετε στον πάτο και στις πλευρές μιας φόρμας, αφού πρώτα την έχετε αλείψει με λάδι και αλευρώσει.
6. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
7. Χωρίζετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το ζεματάτε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το λάδι. Το αφήνετε μέχρι να μαλακώσει και όταν ετοιμαστεί, το σουρώνετε.
8. Αναμιγνύετε σε μπολ τα τυριά, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
9. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και βάζετε τη μισή ποσότητα από το μίγμα των τυριών στο πιάτο της ζύμης.
10. Τοποθετείτε πάνω στα τυριά το μπρόκολο.
11. Σκορπίζετε πάνω στο μπρόκολο το μπέικον και τα υπόλοιπα τυριά.
12. Ανοίγετε σε φύλλο λεπτό τη ζύμη που κρατήσατε και καλύπτετε την επιφάνεια της πίτας.
13. Κάνετε με το μαχαίρι μια τρύπα στο κέντρο του φύλλου για να φεύγουν οι ατμοί.
14. Αλείφετε την πίτα με λίγο λάδι και την ψήνετε για 3/4 της ώρας σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια