Ραγού με μανιτάρια



 🍵 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 25 γραμ. άγρια μανιτάρια αποξηραμένα
  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους (pleurotus)
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί
  • 4 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (τη ψύχα μόνο)
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες και σοταρισμένος
  • Αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε τα άγρια μανιτάρια σε μπολ με χλιαρό νερό, να μείνουν 20 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε. Πλένετε τα υπόλοιπα μανιτάρια και τα σκουπίζετε καλά. Τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και τα κόβετε.

2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και τα φρένα κρεμμυδάκια.

3. Προσθέτετε τα 3 είδη μανιταριών και τα σοτάρετε και αυτά.

4. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τις ντομάτες και μετά 1/2 φλιτΖάνι νερό περίπου και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μισή ώρα.

5. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το μπέικον και σερβίρετε αμέσως.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια