- 5 αυγά
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 1 1/2 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι σουσάμι κοπανισμένο
- 2 κουταλιές γλυκού κανελογαρύφαλλο
Για το άλειμμα των φύλλων:
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- 1 φλύαρα κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε τα αυγά με ένα σύρμα σε μία λεκάνη.
2. Προσθέτετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή.
3. Αφήνετε να ξεκουραστεί λίγο η ζύμη και τη χωρίζετε σε τέσσερα μέρη.
4. Ανοίγετε σε λεπτό φύλλο το κάθε μέρος, λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύετε με το λάδι.
5. Αλείφετε τα φύλλα με το μίγμα βουτύρου και λαδιού.
6. Ανακατεύετε το καρύδι με το σουσάμι και το κανελογαρύφαλλο και βάζετε από 2 κουταλιές της σούπας σε κάθε φύλλο. Μετά το τυλίγετε σε ρολό.
7. Κόβετε σε τεμάχια μήκους 10 εκατοστών, τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτά, να ξανθήνουν.
8. Ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: Βράζετε πρώτα το νερό με την ζάχαρη. Μετά προσθέτετε τα υπόλοιπα συστατικά (για το σιρόπι) και αφήνετε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
8. Αφού ψηθούν, τα αποσύρετε από το φούρνο και τα βουτάτε στο σιρόπι που έχετε ήδη ετοιμάσει.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια