Σαρύκια Αιγίνης



ΥΛΙΚΑ Συνταγής
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φιστίκι Αιγίνης (ψίχα)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φιστίκι αράπικο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα μέτριο πορτοκάλι

Για το σιρόπι:
  • 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 φλούδα κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το φιστίκι Αιγίνης, το καρύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, το αράπικο φιστίκι και το λάδι.

2. Ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο μετρίου μεγέθους και το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Αρχίζετε να γεμίζετε με το μίγμα, κατά μήκος του φύλλου. Όταν τελειώσετε, το σκεπάζετε με ένα άλλο φύλλο, αλειμμένο με λάδι.

3. Τυλίγετε σε ρολό και κόβετε με ένα μαχαίρι μικρά ρολά μήκους 10 εκατοστών.

4. Αλείφετε ένα ταψάκι με λίγο λάδι. Τοποθετείτε τα σαρύκια μέσα στο ταψάκι και τα αφήνετε να ψηθούν 25 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

5.Αφού ψηθούν, τα βρέχετε με το σιρόπι που έχετε ετοιμάσει, αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια