- 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάτε στο μπλέντερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά περίπου, και στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι και το λάδι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή.
2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το μέλι και την καρύδα.
3. Ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο, το κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια με κουπ-πατ ή ποτήρι και γεμίζετε με μια κουταλιά από το μίγμα. Διπλώνετε στη μέση το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρο και το αλείφετε με κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό.
4. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία ανοίγοντας φύλλα και γεμίζοντάς τα μέχρι να τελειώσει μίγμα και φύλλο.
5. Βάζετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, αφού προηγουμένως το αλείψετε με λίγο λάδι και βάζετε μέσα τα σκαλτσούνια.
6. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτά.
7. Σερβίρονται κρύα ή ζεστά (προαιρετικά, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη).
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια