🍵 4 μερίδες ⏰ 12 λεπτά μαγείρεμα
ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 500 γραμ. Ταλιατέλες
- 100-150 γραμ. Μοτσαρέλα
- 500 γραμ. Ώριμες ντομάτες
- 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
- 12-15 πράσινες ελιές
- 1 κουταλιά σούπας κάπαρη
- 1/2 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες και τις βουτάμε για μισό λεπτό σε ζεστό νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τους σπόρους. Τις κόβουμε σε κύβους.
2. Πλένουμε το βασιλικό, χωρίζουμε τα φύλλα από τα κλωνάρια και τα ψιλοκόβουμε.
3. Ανακατεύουμε τις ντομάτες με τον φρέσκο βασιλικό, τις ψιλοκομμένες ελιές, την κάπαρη, την κομμένη σε κύβους πιπερίτσα (αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους), το περασμένο στην πρέσα σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το μίγμα να «δέσει» μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.
4. Στη συνέχεια, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σε άφθονο αλατισμένο νερό.
5. Αφού σουρώσουμε καλά τα ζυμαρικά, τα αναμιγνύουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τη μοτσαρέλα, την οποία πιο πριν έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους.
6. Γαρνίρουνε τα πιάτα με φύλλα βασιλικού και ολόκληρες ελιές και τα σερβίρουμε ζεστά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια