🍵 6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1 κιλό μπακαλιάρο φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 2 καρότα χονδροκομμένα
- 1 ματσάκι σέλινο χονδροκομμένο
- 2 κρεμμύδια χονδροκομμένα
- χυμός 2 λεμονιών
- 3 αυγά
- 1 κουτάλι σούπας κορν φλάουρ
- 150 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο, τον κόβετε σε μερίδες και τον ξεπλένετε καλά.
2. Βάζετε τον μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τα χορταρικά (καρότα, σέλινο, κρεμμύδια), το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, αλάτι και πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου.
3. Στραγγίζετε τον ζωμό σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτετε το ρύζι και αφήνετε να βράσει 20 λεπτά περίπου.
4. Κατόπιν ετοιμάζετε το αυγολέμονο ως εξής:
Χτυπάτε τα αυγά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και 2-3 κουταλιές της σούπας από το ζωμό του ψαριού.
5. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι το αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνέχεια για 2-3 λεπτά και δένετε σε σιγανή φωτιά τη σούπα με το κορν φλάουρ.
6. Σερβίρετε το ψάρι κρύο και τη σούπα ζεστή.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια