Κοτόπουλο με μήλα

🍵 6 άτομα


ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 1 κοτόπουλο
  • 2 ξινόμηλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
  • 1 λαδόκολλα (ή αλουμινόφυλλο)
  • αλάτι
  • πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και κατόπιν με ένα μαχαίρι ανοίγετε μικρές τρύπες κατά διαστήματα στο κρέας του, όπου τοποθετείτε τις φέτες του σκόρδου.

2. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μέτριες φέτες.

3. Σε μία λαδόκολλα (ή αλουμινόφυλλο) τοποθετείτε το κοτόπουλο, το καλύπτετε με τις φέτες των μήλων και κατόπιν προσθέτετε το ελαιόλαδο (ή τη μαργαρίνη), πασπαλίζοντας καλά γύρω από το κοτόπουλο.

4. Τυλίγετε την λαδόκολλα καλά γύρω από το κοτόπουλο και το τοποθετείτε σε ένα ταψάκι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες περίπου.

5. Σερβίρεται ζεστό.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια