ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 18 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
- 18 φέτες τυρί βίτσερις
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
- 2 κουταλ. σούπας μαϊντανό
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζετε σε ένα τηγάνι το μισό λάδι μαζί με τα χορταρικά (κρεμμύδια, καρότα, κολοκυθάκια, μαϊντανό) και τα αφήνετε να σοταρισθούν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά της ώρας.
2. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
3. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύετε καλά.
4. Βάζετε σε ένα πυρέξ μία μία τις φέτες τυρί βίτσερις και αφήνετε να λιώσουν λίγο σε μέτριο φούρνο.
5. Αποσύρετε από τον φούρνο και τοποθετείτε σε κάθε φέτα τυρί μια γαρίδα, μια κουταλιά σούπας από το μίγμα των χορταρικών και τυλίγετε μία μία τις γαρίδες ώστε να καλυφθούν καλά.
6. Τέλος, αλείφετε τις γαρίδες μία μία με το χτυπημένο αυγό και αλεύρι και τηγανίζετε με τουπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά της ώρας περίπου.
7. Σερβίρονται ζεστές.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια