🍵 4-6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα χοντροκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι - πιπέρι
Για τη ζύμη Μπριζέ:
- 750 γραμ. αλεύρι
- 1 πακέτο μαργαρίνη
- 2 κρόκοι αυγών
- νερό όσο πάρει
Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιογενής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψήνετε τις μελιτζάνες (ολόκληρες) σε δυνατό φούρνο για 1 ώρα.
2. Αφαιρείτε την ψίχα, τη στραγγίζετε και την ψιλοκόβετε.
3. Προσθέτετε στην ψίχα, τα αυγά χτυπημένα με το γάλα, τα τυριά, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη.
4. Καλύπτετε ένα ταψάκι στρογγυλό με τη ζύμη Μπριζέ πάχους μισού πόντου.
5. Προσθέτετε το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια