Κις Λοραίν μελιτζάνα

 🍵 4-6 μερίδες




ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες 
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα χοντροκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι - πιπέρι

Για τη ζύμη Μπριζέ:

  • 750 γραμ. αλεύρι
  • 1 πακέτο μαργαρίνη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • νερό όσο πάρει

Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιογενής.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήνετε τις μελιτζάνες (ολόκληρες) σε δυνατό φούρνο για 1 ώρα.

2. Αφαιρείτε την ψίχα, τη στραγγίζετε και την ψιλοκόβετε.

3. Προσθέτετε στην ψίχα, τα αυγά χτυπημένα με το γάλα, τα τυριά, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη.

4. Καλύπτετε ένα ταψάκι στρογγυλό με τη ζύμη Μπριζέ πάχους μισού πόντου.

5. Προσθέτετε το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια