Κολοκυθάκια μουσακά

 🍵 6 μερίδες



ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 1/2 κιλό μέτρια κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια γλυκού δυόσμο
  • 2 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γραμ. παρμεζάνα
  • 2 1/2 φλιτζάνια μπεσαμέλ (δείτε τη συνταγή ΕΔΩ)
  • αλάτι - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζετε τον κιμά ως εξής:

Σοτάρετε με το μισό βούτυρο ή τη μαργαρίνη το κρεμμύδι, έπειτα προσθέτετε τον κιμά, αλάτι και πιπέρι, το σκόρδο, τη δάφνη, τις ντομάτες, τη ρίγανη και το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν για 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά για να μην κολλήσει.

2. Τηγανίζετε τα κολοκυθάκια με το υπόλοιπο βούτυρο ή τη μαργαρίνη.

3. Σε ένα αναλόγου μεγέθους ταψί ή πυρέξ στρώνετε τα μισά τηγανισμένα κολοκυθάκια στον πάτο, τα αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο δυόσμο.

4. Επάνω στα κολοκυθάκια στρώνετε τον κιμά που έχετε ετοιμάσει.

5. Έπειτα στρώνετε τα υπόλοιπα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο δυόσμο.

6. Τέλος, σκεπάζετε με την μπεσαμέλ που έχετε ετοιμάσει.

7. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.

8. Κόβετε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια, αφού κρυώσει.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια