Κρεμμυδόπιτα

🍵 6 μερίδες



ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 150 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • 250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/2 κιλό φύλλο
  • αλάτι - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό βούτυρο ή μαργαρίνη να κάψει και σοτάρετε για 5-10 λεπτά το μπέικον.

2. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το ανάλογο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να ροδίσουν, ανακατεύοντας για να μην καούν.

3. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα βάζετε σε μια λεκάνη αφήνοντάς τα λίγο να κρυώσουν.

4. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα, τα προσθέτετε στην λεκάνη με τα κρεμμύδια και το μίγμα είναι έτοιμο.

5. Κατόπιν αλείφετε με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη τον πάτο ενός ταψιού ή πυρέξ και στρώνετε τα μισά φύλλα ένα ένα, αφού πρώτα τα βουτυρώσετε.

6. Στρώνετε το μίγμα πάνω στα φύλλα και στη συνέχεια στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα, αφού πρώτα τα βουτυρώσετε ένα ένα.

7. Χαράζετε την επιφάνεια της πίτας και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια