ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1/2 κιλό μανιτάρια
- τον χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1/2 πακέτο μαργαρίνη
- 1 ποτηράκι άσπρο βερμούτ ή άσπρο αρετσίνωτο κρασί
- 1 κύβο κρέατος (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
- λίγη σκόνη σκόρδου
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 2-3 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
- αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε τα μανιτάρια προσεκτικά και τα σκουπίζετε. Κόβετε τα κοτσάνια τους και τα βάζετε να βράσουν με 1 φλιτζάνι νερό περίπου.
2. Σουρώνετε το ζουμί, το κρατάτε και πετάτε τα κοτσάνια. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
3. Ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα μαργαρίνης σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα μανιτάρια.
4. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και σβήνετε με το βερμούτ ή το κρασί.
5. Ρίχνετε το ζουμί που κρατήσατε (2 φλιτζάνια ζουμί περίπου), καθώς και 1 φλιτζάνι νερό, την υπόλοιπη μαργαρίνη, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι, τον άνηθο, το σκόρδο και αφήνετε τη σούπα στη φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
6. Λίγο πριν αποσύρετε την σούπα από τη φωτιά, ρίχνετε το γάλα και το τυρί και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε.
7. Η σούπα σερβίρεται ζεστή.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια