Μοσχαράκι μπουργκινιόν

🍵 6 μερίδες



ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • 3-4 καρότα χονδροκομμένα σε ροδέλες
  • 200 γραμ. κρεμμυδάκια μικρά στρογγυλά
  • 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μανιτάρια (προαιρετικά) κομμένα στα 2
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
  • αλάτι - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε μέτρια φωτιά το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει με το ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη για 5 λεπτά περίπου.

2. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα χορταρικά (κρεμμυδάκια καθαρισμένα, μανιτάρια, καρότα, φύλλο δάφνης) και ανακατεύετε για άλλα 5 λεπτά.

3. Κατόπιν σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι.

4. Προσθέτετε το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 ώρα περίπου.

5. Σερβίρεται ζεστό.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια