Πέστροφα της άνοιξης

 🍵 6 άτομα


ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 6 πέστροφες μετρίου μεγέθους
  • 2-3 καρότα ψιλοκομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 1-2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • χυμό 2 λεμονιών
  • αλάτι - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και πλένετε τις πέστροφες.

2. Τις αλατοπιπερώνετε, τις μαρινάρετε με το λεμόνι και τις βάζετε σε ένα τετράγωνο κομμάτι αλουμινόχαρτο, ξεχωριστά την κάθε πέστροφα, αλείφοντάς τες με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη.

3. Μοιράζετε τα χορταρικά και στις 6 πέστροφες, κλείνετε τα αλουμινόχαρτα και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί.

4. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτά της ώρας.

5. Σερβίρετε τις πέστροφες ζεστές, ανοίγοντάς τες την τελευταία στιγμή.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια