Πράσο Ογκρατέν

🍵 6 άτομα



ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
  • λίγο άνηθο
  • 2 1/2 φλιτζάνια μπεσαμέλ (δείτε τη συνταγή ΕΔΩ)
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
  • αλάτι - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα πράσα και τα αφήνετε να σοταρισθούν για 10 λεπτά περίπου.

2. Στη συνέχεια, βάζετε τα πράσα σε ένα πυρέξ, προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, τον άνηθο, το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και αφού ανακατέψετε καλά το μίγμα το στρώνετε ομοιόμορφα στο πυρέξ.

3. Καλύπτετε με την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.

4. Σερβίρεται ζεστό.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια