🍵 6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1/2 κιλό ρύζι μπόνετ
- 1/2 κιλό αρακά
- 250 γραμ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 200 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο ή τη μαργαρίνη να ζεσταθεί.
2. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να σοταρισθούν για 5 λεπτά περίπου.
3. Στη συνέχεια προσθέτετε τον αρακά με το ανάλογο νερό (αναλογία νερού: 1 φλιτζάνι ρύζι, 2 1/2 φλιτζάνια νερό) και αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις.
4. Κατόπιν προσθέτετε το ρύζι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσει 15 λεπτά της ώρας περίπου.
5. Σερβίρεται ζεστό.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια