Ριζότο Κανπούρ

 🍵 4-6 μερίδες



ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 1/2 κιλό ρύζι μπονέτ
  • 3-4 καρότα ψιλοκομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ή 2 κουταλιές της σούπας κάρυ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
  • αλάτι - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι να μαραθεί με το ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

2. Προσθέτετε το κάρυ, το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι και ανακατεύετε για 5 λεπτά.

3. Στη συνέχεια, προσθέτετε ζωμό ή νερό (σε αναλογία: 1 φλιτζάνι ρύζι - 2 φλιτζάνια νερό) και το αφήνετε να βράσει για 15-20 λεπτά περίπου.

4. Σερβίρεται ζεστό.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια