🍵 4-6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1/2 κιλό ρύζι μπονέτ
- 3-4 καρότα ψιλοκομμένα σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ή 2 κουταλιές της σούπας κάρυ
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
- αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι να μαραθεί με το ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέτετε το κάρυ, το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι και ανακατεύετε για 5 λεπτά.
3. Στη συνέχεια, προσθέτετε ζωμό ή νερό (σε αναλογία: 1 φλιτζάνι ρύζι - 2 φλιτζάνια νερό) και το αφήνετε να βράσει για 15-20 λεπτά περίπου.
4. Σερβίρεται ζεστό.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
0 Σχόλια