ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 6 αγκινάρες μετρίου μεγέθους
- 1/2 κιλό αρακά
- 250 γραμμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 200 γραμμ. βούτυρο
- χυμό 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες μία-μία ως εξής:
Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα της κάθε αγκινάρας. Κόβετε τις σκληρές άκρες των φύλλων, αφαιρείτε από το μέσον το χνούδι, τις κόβετε στα τέσσερα και τις τοποθετείτε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια να μαραθούν με λίγο βούτυρο για 5 λεπτά.
3. Προσθέτετε τον αρακά, τις αγκινάρες, τον άνηθο, το ανάλογο νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
4. Σερβίρεται ζεστό.
0 Σχόλια