ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 8 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1/2 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
- 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
- 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 3 -4 νεφράκια αρνίσια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
- 1 μπόλια αρνίσια
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζετε σε κατσαρόλα τις πιπεριές, τα πράσα, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια με τη μισή ποσότητα από το βούτυρο, σε δυνατή προς μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά τους.
2. Στο μεταξύ, βάζετε σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τον κιμά με τα νεφράκια. Όταν πιούν τα υγρά τους προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και σβήνετε με το κρασί.
3. Αφήνετε τον κιμά 15 λεπτά και αλατοπιπερώνετε.
4. Προσθέτετε το μείγμα του κιμά στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύετε.
5. Πλένετε τη μπόλια με κρύο νερό και τη στρώνετε σε βαθύ σκεύος με τις άκρες της να προεξέχουν.
6. Ρίχνετε εκεί το μείγμα του κιμά με τα λαχανικά και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
7. Όταν ψηθεί η μπόλια, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και τη σερβίρετε κομμένη σε φέτες.
0 Σχόλια