Γαρδούμπες μελιτζάνας


🍵  4 - 6 μερίδες


ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 1200 γρ. εντεράκια αρνίσια γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
  • 12 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 4 - 5 κουταλιές γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
  • το χυμό από 1/4 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και πλένετε προσεκτικά σε πολλά νερά τα εντεράκια. Τα βάζετε σε λεκάνη με νερό και ξύδι και τα αφήνετε 1/2 ώρα. Κατόπιν τα ξεπλένετε και τα αφήνετε κατά μέρος.

2. Αλατίζετε τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνετε 1/2 ώρα σε τρυπητό να στραγγίσουν.

3. Αναμιγνύετε σε μπολ τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, το σκόρδο, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε 2 κουταλιές από το βούτυρο και ανακατεύετε.

4. Παίρνετε στην παλάμη σας 1 φέτα μελιτζάνας. Βάζετε στη μέση κατά μήκος της μελιτζάνας 1 1/2 κουταλιά από τη γέμιση. Ανασηκώνετε τις άκρες της μελιτζάνας και κλείνετε μέσα τη γέμιση.

5. Παίρνετε 2 εντεράκια και τα τυλίγετε γύρω από τη μελιτζάνα, όπως τυλίγετε τη γαρδούμπα. Φροντίζετε να καλυφθούν καλά οι μελιτζάνες με τα εντεράκια.

6. Βάζετε τις γαρδούμπες μελιτζάνας σε βουτυρωμένο ταψί. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.

7. Τις ψήνετε για 15 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς. 

8. Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη.

9. Τις βγάζετε από το φούρνο, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τη γραβιέρα και τις ψήνετε για 10 λεπτά ακόμη.

10. Πριν βγάλετε το ταψί από το φούρνο σβήνετε τις γαρδούμπες με χυμό λεμονιού.

11. Τις σερβίρετε σε πιατέλα με σαλατικά.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια