Γλυκό με κανταΐφι και ξηρούς καρπούς

 ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 250 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 1 φλιτζάνι καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα και χοντροκοπανισμένα
  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα με τη φλούδα χοντροκομμένα

Για το γλύκισμα αμυγδάλου:

  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα αλεσμένη με τη φλούδα
  • 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά baking powder
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

Για το σιρόπι:

  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζανάκι μπράντι
  • το χυμό από 1/2 λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο εκτός από 2 κουταλιές που θα κρατήσετε.

2. Αναμιγνύετε σε λεκάνη τη βανίλια, το σιμιγδάλι, την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

3. Κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε το μείγμα που φτιάξατε στο πρώτο βήμα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

4. Αλείφετε με το βούτυρο που κρατήσατε ένα ταψάκι και στρώνετε εκεί το φύλλο κανταΐφι.

5. Σκορπίζετε επάνω στο κανταΐφι τα καραμελωμένα φιστίκια και πάνω από τα φιστίκια ρίχνετε τη ζύμη αμυγδάλου.

6. Πασπαλίζετε με τη χοντροκομμένη αμυγδαλόψιχα.

7. Ψήνετε το γλυκό σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς 40 με 50 λεπτά.

8. Όση ώρα ψήνετε το γλυκό βράζετε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι (για να ετοιμάσετε το σιρόπι).

9. Όταν ψηθεί το γλυκό το περιχύνετε με το σιρόπι και γαρνίρετε με φρούτα της αρεσκείας σας.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια