ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 160 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 μέτρια αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζανάκι λικέρ πορτοκαλιού
- 160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 4 κουταλιές αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
- 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλιά νεροκάρδαμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά κάρδαμο ψιλοκομμένο
- μισό κουταλάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Για τη γαρνιτούρα:
- 250 γρ. φράουλες κομμένες
- 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 3 κουταλιές μπράντι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε σε μπολ τη μαργαρίνη ή το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν το μείγμα αφρατέψει ρίχνετε τα αυγά, το χυμό και το λικέρ πορτοκαλιού.
2. Βάζετε σε μπολ το αλεύρι και το αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά.
3. Προσθέτετε το παραπάνω μείγμα σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύετε.
4. Ρίχνετε το μείγμα του κέικ σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα κέικ και το ψήνετε 50 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.
5. Όταν κρυώσει το κέικ το γαρνίρετε με τις φράουλες.
6. Αραιώνετε τη μαρμελάδα με το μπράντι και περιχύνετε με το μείγμα τις φράουλες.
7. Διακοσμείτε με φυλλαράκια νεροκάρδαμου και σερβίρετε.
0 Σχόλια