ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο
- 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα
- 200 γρ. γαριδούλες μικρές βρασμένες και καθαρισμένες
- 2 κουταλιές μυρώνια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά νεροκάρδαμο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι τυρί κίτρινο τύπου Ολλανδίας, τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 πακέτο καπνιστή πέστροφα ξεψαχνισμένη
- 1/200 γρ. κολοκυθάκια μέτρια
- αλάτι
- πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 1/2 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτυρο
- 3 κουταλιές κορν-φλάουρ
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ: Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα 1 φλιτζάνι γάλα με τη μαργαρίνη ή το βούτυρο. Διαλύετε στο υπόλοιπο γάλα το κορν-φλάουρ και μόλις το γάλα στην κατσαρόλα αρχίζει να βράζει, ρίχνετε το μίγμα του κορν-φλάουρ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις η σάλτσα αρχίζει να πήζει την αποσύρετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο, ρίχνετε το αυγό, ανακατεύετε και την αφήνετε κατά μέρος.
2. Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά με δύο κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο.
3. Όταν μαλακώσουν, προσθέτετε τα μανιτάρια, τις γαριδούλες και μόλις σοταρισθούν, τα μυρωδικά. Ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
4. Στο παραπάνω μίγμα, προσθέτετε τη μπεσαμέλ, τα τυριά και την πέστροφα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε την γέμιση κατά μέρος.
5. Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε 2 ή 3 κομμάτια. Τα βράζετε 10 λεπτά περίπου σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
6. Τα σουρώνετε και τα αδειάζετε από τη σάρκα τους.
7. Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με το μίγμα που ετοιμάσατε πιο πάνω και τα βάζετε σε ταψί.
8. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό και την υπόλοιπη μαργαρίνη ή το βούτυρο.
9. Ψήνετε 35 με 40 λεπτά στους 200 βαθμούς και σερβίρετε αμέσως.
0 Σχόλια