ΥΛΙΚΑ Συνταγής
- 1 1/2 κιλό μήλα
- 1/2 κιλό μαρμελάδα μήλου με κυδώνι
- 1 κουταλιά αρμπαρόριζα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές μπράντι
- 6 φύλλα κρούστας
- 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κουταλιά ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε τα μήλα, καθαρίζετε και τρίβετε τα μισά με τον τρίφτη του κρεμμυδιού.
2. Τα ανακατεύετε με τα 400 γραμ. από την μαρμελάδα, τα μυρωδικά και 1 κουταλιά από το μπράντι.
3. Στρώνετε 3 φύλλα κρούστας καλά αλειμμένα το καθένα με βούτυρο σε ταψάκι 28 εκατοστών.
4. Απλώνετε επάνω αρκετή ποσότητα από το μίγμα με τα μήλα.
5. Βάζετε από πάνω άλλα 2 φύλλα κρούστας, το καθένα καλά αλειμμένο με βούτυρο.
6. Απλώνετε επάνω το υπόλοιπο μίγμα μήλου, εκτός από λίγο που κρατάτε.
7. Πάνω στο μίγμα μήλου τοποθετείτε το τελευταίο φύλλο κρούστας, το οποίο αλείφετε με βούτυρο και πάνω του απλώνετε το υπόλοιπο μίγμα.
8. Κόβετε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φέτες και τα βάζετε σε σειρές πάνω στο μίγμα.
9. Πασπαλίζετε τα μήλα με τη ζάχαρη, το υπόλοιπο μπράντι και όσο βούτυρο ή μαργαρίνη έχει μείνει.
10. Ψήνετε τη μηλόπιτα 3/4 της ώρας σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.
11. Απλώνετε πάνω στη ζεστή μηλόπιτα την υπόλοιπη μαρμελάδα και την βάζετε 1 με 2 λεπτά στο φούρνο.
12. Τη σερβίρετε χλιαρή με παγωτό.
0 Σχόλια