Μοσχάρι με μουστάρδα και δενδρολίβανο

  🍵  6 μερίδες


ΥΛΙΚΑ Συνταγής

  • 1 1/2 κρέας μοσχαρίσιο από την μπριζόλα
  • 1 κουταλάκι κόκκους μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι κόκκους πιπέρι
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1 κουταλιά δενδρολίβανο τριμμένο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1/2 φλιτζανάκι μπράντι
  • 1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα
  • 3 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε το κρέας, χωρίς το κόκκαλο της μπριζόλας, σε λεκάνη για να μείνει όλη τη νύχτα με τους κόκκους μουστάρδας, τους κόκκους πιπέρι και το γάλα.

2. Την επόμενη το βγάζετε από τη μαρινάτα, το ξεπλένετε και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.

3. Τρίβετε το κρέας με το δενδρολίβανο, τη μουστάρδα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

4. Το περιχύνετε με 2 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο και το βάζετε σε ταψί με 1/2 φλιτζάνι νερό, να ψηθεί στο γκριλ, στη χαμηλή θέση του φούρνου, για 1 ώρα περίπου.

5. Όταν ψηθεί, σβήνετε το γκριλ και περιχύνετε το κρέας με 1/2 φλιτζανάκι μπράντι.

6. Στο μεταξύ όταν κοντεύει να ψηθεί το κρέας, σοτάρετε σε κατσαρόλα με την υπόλοιπη μαργαρίνη ή το βούτυρο, τα μήλα και τα κρεμμύδια, ώσπου να ξανθίσουν και να μαλακώσουν. Τα αφήνετε κατά μέρος.

7. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το κόβετε σε φέτες και μαζεύετε τους χυμούς που έβγαλε στο ψήσιμο και τους ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα μήλα και τα κρεμμύδια κουνώντας καλά για να αναμιχθούν τα υλικά.

8. Σερβίρετε το κρέας σε πιατέλα, με τα μήλα, τα κρεμμύδια και την σάλτσα τους και συνοδεύετε με φασολάκια σωτέ.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια